Écuras: de omgeving van het huis

Écuras: de omgeving van het huis

Het gebied rond het huis

Dit heerlijke vakantiehuis in Frankrijk bevindt zich op vakantiepark Le Chat in Écuras, op 450 kilometer van Parijs. Bij het park behoren ook een groot meer met strand (met apart deel met kindertoestellen), een vlot met glijbaan en vismogelijkheden. Op het park bevinden zich tevens een zwembad van 20 bij 10 meter, een omheind kinderbad van 9 bij 4 meter, tennisbaan, 18 holes minigolf-baan, mini-supermarkt (voor de dagelijkse boodschappen, verse stokbroden en croissants), een snackbar (o.a. verse pizza, gebraden kip en heerlijke frietjes) en animatie voor de kinderen. Het restaurant op het park, l’Orangerie is een heerlijke plek om te eten of een drankje te doen op het terras, met uitzicht op de minigolf-baan. Zomers zijn er op het park veel Nederlanders te vinden. Naast Le Chat kan je ontspannen en inspannen op de prachtige 18holes-golfbaan ‘Golf de la Prèze‘, met tevens een fantastisch restaurant.

Het meer met op de achtergrond het vlot met glijbaan

Gevoel van vrijheid
Het huis ligt weliswaar op een park maar door het groen in en rondom de ruime tuin, en de natuur op en rondom het park zelf, heb je veel privacy en ben je echt middenin de natuur. Je hebt dus alle voordelen van de faciliteiten die het park te bieden heeft, maar tevens het gevoel van wonen in rust en ruimte.

Wat maakt Écuras nou zo bijzonder?

Écuras ligt in een gebied zonder industrie; de lucht is er dan ook uitermate schoon. De omgeving van dit vakantiehuis in Frankrijk is zeer bos- en waterrijk en daarom de ultieme bestemming voor buitensporten, ontspanning en ontdekking. In de bossen maak je heerlijke wandelingen en de rivier Tordoire is perfect om al kanoënd de prachtige omgeving te verkennen vanaf het water (verschillende afstanden mogelijk). Meer een keer aan en ga picknicken, zwemmen of bramen plukken.

Het dichtstbijzijnde dorpje Montbron is klein en schattig. Eén keer per jaar, de eerste vrijdag van Augustus, is er het Fête de la Nuit: een supergezellig feest met marktkraampjes, muziek en overal lange tafels om aan te schuiven voor de heerlijkste mosselen, oesters, frietjes, lokale specialiteiten en uiteraard een wijntje. In Piégut is er iedere woensdagochtend een fijne markt met veel lokale producten e gezelligheid! Uitgeshopt? Lekker op een terrasje met een café au lait en een croissant kan hier overal! In Perigieux heb je een prachtige kathedraal en tal van kleine winkeltjes. Er zijn veel leuke, typisch Fransje dorpjes in de omgeving om te slenteren, lunchen en bovenal te genieten!

Montbron by night & Montbron by day

In de omgeving van Écuras vind je tevens oude steden als Cognac (proost), Brantôme, en Oradour sur Glane (oorlogsdorp). Historie en cultuur alom!

Over vakantiepark Le Chat:
“In het zuidwesten van Frankrijk vind je Village Le Chat, een fantastisch vakantiepark met vele mogelijkheden voor het hele gezin. Heerlijk pootjebaden in het meertje of kopje onder in het zwembad om af te koelen na een intens potje (tafel)tennis. De kinderen hebben het altijd leuk hier met het Nederlandstalige animatieteam in het hoogseizoen. Village Le Chat is een prima plek om de binnenlanden van Frankrijk te verkennen, zoals het regionale park Périgord Limousin en de stad Angoulême.” (bron: TUI)

Klik hier om meer te lezen over de indeling en faciliteiten van het huis

Klik hier om meer foto’s van het huis te bekijken

Klik hier om meer te lezen over de bereikbaarheid van het huis

Interesse? Klik hier om contact met ons op te nemen!